2024. április 19., péntek
FONTOS

Idősügyi konferenciának adott otthont Gyula

Nagyon fontos, hogy folyamatosan fejlesszük és bővítsük az idősekhez kapcsolódó intézményrendszert: hangzott el az országban első alkalommal Gyulán megrendezett Idősbarát Önkormányzatok Konferenciáján. A rendezvényre a Kelet-magyarországi régióból több mint száz résztvevőt vártak, a szakemberek mellett városvezetőket is.

 

Kisháziné Vincze Julianna saját versét adta elő az országban elsőként megrendezett Idősbarát Önkormányzatok Konferenciáját a városháza dísztermében A gyulai önkormányzat öt évvel ezelőtt kapta meg az idősbarát elismerést és ennek az apropója adta a rendezvény életre hívását a Kelet-magyarországi régióban. A cél az volt, hogy az idősekkel foglalkozó szervezetek olyan hasznos információhoz, modellekhez jussanak, amelyeket be tudnak építeni mindennapi munkájukba, ezzel is segítve ennek a generációnak a minőségi időskor megélésében.

 

Görgényi Ernő hangsúlyozta, Gyula folyamatosan tesz azért, hogy az idős ellátás színvonalát nem csak szintet tartsák, hanem emeljék is. Ilyen kezdeményezés volt az infokommunikációs oktatás elindítása, amely kettős célt fogalmazott meg.

 

A rendezvényen a szakemberek érintették a generációs kapcsolatokat is, ezen a területen ma az érzékelhető, hogy komoly szakadék van a fiatal és az idősebb generáció között.

 

Az idősbarát önkormányzat akkor tud a legtöbbet tenni az érintett korosztályért, ha az alapszolgáltatásokon túl olyan pluszprogramokat is nyújt az időseknek, amelyek abban segítenek, hogy tartalmasan és hasznosan élhessék meg ezt az életszakaszt.

 

A rendezvényre több mint százan érkeztek a Kelet-magyarországi régióból, a szervezők szándéka szerint jövőre az ország egy másik részén szerveznék meg a konferenciát második alkalommal.

Nézze meg ezt is:

Fókuszban a területfejlesztés

  Hétfőn nyolcadik alkalommal szervezett információs napot a Békés Vármegyei Önkormányzat a Csabagyöngye Kulturális Központban. …