2024. május 28., kedd
FONTOS

Gyulai Amazonok – Miskolci Vénusz 3-4

Szombat délután első gyulai, NB I-es mérkőzésére készült a Gyulai Amazonok futsal csapata. A két forduló után pont nélkül álló fürdővárosiak eddig két bajnokesélyestől kaptak ki szoros meccseken. Az ellenfél most az a Miskolci Vénusz volt, mely tavaly az első osztályú rájátszás felsőházához tartozott, így ennek a találkozónak is ők voltak esélyesei.

A feketében pályára lépő hazai együttes kicsit megilletődötten kezdte a találkozót, a vendégek a 3. percben Kovács Aliz révén szereztek vezetést. A negyedikben újabb gyors miskolci akció végén Váradi Cintia 2-0-ra növelte az előnyt. Nem sokkal később Fülöp Diána szépíthetett volna, de 9. percben Skaliczki Kitti révén újra a miskolciak voltak eredményesek.

Ekkor úgy nézett ki, nagy különbségű győzelmet arathatnak a miskolciak, a folytatásban azonban egyre inkább feljöttek a gyulai lányok, és nagyon közel kerültek a szépítő gól megszerzéséhez. A 16. percben a 10 méteresről végezhetett el büntetőt a hazai csapat, Csanálosi Anada azonban mellé lőtt.

A hazai nyomás a 18. percben érett góllá, Kurai Nikolett labdájából Papp Laura talált be. 70 másodperccel a szünet előtt Fülöp Diána lőtt kapufát, a hajrá mégis a Miskolcnak sikerült jobban, Szőke Zsuzsanna találatával a szünetben 4-1-re vezettek a piros mezesek.

Jobban nem is kezdődhetett volna a második félidő, alig egy perc elteltével Balogh Noémi passzát Kurai Nikolett tette a kapuba. A folytatásban is többet tettek a gólért a Gyulai Amazonok, de a miskolciak sem voltak veszélytelenek, Csontos Zsanettnek is kellett védenie.

A 26. percben Bálint Rebeka éles szögből döngette a felső lécet, majd a vendégek kapusa hárított nagy helyzetben.

A hajrában újabb rohamokat indítottak a gyulai lányok. Másfél perccel a vége előtt Balogh Noémi szerzett labdát, majd lőtt a hosszú alsóba. Ekkor már csak egy gól volt a két csapat között, de az utolsó másodpercekben nem sikerült betalálni, így Gyulai Amazonok – Miskolci Vénusz 3-4.

A Gyulai Amazonok szombaton Kiskunfélegyházára látogatnak, a következő hazai mérkőzésre október 14-én kerül sor a zalaegerszegi Göcsej SK ellen.

Nézze meg ezt is:

Békés az ország legzöldebb vármegyéje 2024-ben

Május 24-én rendezték meg a Virtuális Erőmű Program XIV. Díjátadó Gáláját Budapesten, a Parlamentben. Az …