2020. november 28., szombat
FONTOS

Ismét rózsaszínre váltott a szökőkút Gyulán

Hatodik alkalommal szervezték meg az “Összefogás az egészségért – Séta a mellrák ellen” elnevezésű figyelemfelhívó eseményt szombaton. Kovács József országgyűlési képviselő a Vigadóban megtartott megnyitón emlékeztetett, a sétákat Szilágyi Edit gyógyult beteg kezdeményezte, az ötletet pedig a Vöröskereszt helyi szervezete karolta fel.

Oscar Wilde szavait idézve Görgényi Ernő hangsúlyozta, a daganatos betegségekről nyíltan kell beszélni. Csak így lehet ugyanis felhívni a figyelmet a szűrések és a megelőzés lehetőségeire, ami a mellrák esetében különösen fontos.
A Vigadóban a délután folyamán különböző szakmai programok és filmvetítés várta az érdeklődőket, emellett pedig véradásra is volt lehetőség.

Az esemény végén a résztvevők a hídi séta keretében megkerülték a Kossuth téri szökőkutat is, amit szombaton a mellrák elleni küzdelem tiszteletére rózsaszínre festettek. Hagyomány, hogy a séta végén a felvonulók az égbe eresztik a rózsaszín léggömböket, ez azonban károsítja a természetet. Idén a léggömböket ezért a világóránál a magasba emelték, de nem eresztették el. A résztvevők ezzel egyszerre hívták fel a figyelmet a daganatos betegségek elleni küzdelem és a környezetvédelem fontosságára.

Nézze meg ezt is:

Megérkeztek a reggeli mínuszok, a legtöbben már váltottak is a megfelelő abroncsra

  Decemberhez közeledve megérkeztek az éjszakai, reggeli mínuszok, megelőzve az igazi hideget többen már túlestek …