2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2017. 10. 05.

Témák:

– 80 millió forintból újítják fel a „Zöldkeresztet”, vagyis a házi gyermekorvosi rendelők és a háziorvosi ügyelet épületét. A csütörtöki, helyszíni sajtótájékoztatón elhangzott, a munkálatok alatt az itt működő szolgáltatások többsége a szomszédos épületben működik, néhány pedig a Coronellában talál ideiglenes otthonra.

 

– Gyulán az elmúlt időszakban számos fejlesztés történt ami a szép korúak mindennapjait érinti. Görgényi Ernő polgármester az Évgyűrűkben beszélt arról, hogy a város milyen segítséget tud nyújtani az időseknek életminőségük javítására.

 

– Az alapfokú művészeti iskola hangszeres tanárai adtak hangversenyt a zeneiskolában a zene világnapja alkalmából. A koncert egyik célja, hogy meghozza a gyermekek kedvét a hangszeres tanuláshoz.

 

– Három kötetét mutatta be Gazda József kovásznai író a könyvtárban. A csak tiszta forrásból országos könyvtári napok gyulai rendezvényén a szerző arra világított rá, hogy  kiemelkedő képességeink célpontokká tettek bennünket, ami miatt a 20. század a szörnyű magyar pusztítás évszázada lett.

 

– Nevet kapott a gyulai Almásy kastély két ékszerteknőse. A névadásra az állatok világnapja alkalmából került sor.

 

– Alkatrészeket szerelt le egy kerékpárról kedden és szerdán egy férfi Gyulán, a Vásárhelyi Pál utcában. A két kereket nem vitte el, de az egyiket megrongálta. A rendőrök elfogták és az alkatrészeket lefoglalták tőle.

 

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 23.

Témák: – Minden részében a boldog békeidőket, vagyis a kései dualizmus korszakának polgári világát idézi …