2024. április 20., szombat
FONTOS

Felújítják a Kapus-híd burkolatát

Nem bizonyultak igazán tartósnak a 2009 nyarára elhelyezett, pattintott bazaltkockák a Kapus-hídon – hangzott el a hétfői, helyszíni sajtótájékoztatón.

Görgényi Ernő polgármester emlékeztetett, az utóbbi években a felújítás során beépített, nem szabványos méretű kockakövek nem betonágyba lettek rögzítve, kimozdultak, szétmállottak, balesetveszélyessé téve a közlekedést.

A helyzet orvoslására a képviselő-testület az idei évben határozatot hozott a híd burkolatának felújításához szükséges, közel 21 millió forintos forrás biztosításáról.

A város egy pályázatot is beadott a híd felújítására. Ezt még nem bírálták el, de ha nyer, akkor a költségeket utólag is megtérítik. Görgényi Ernő azt mondta, nem akarták tovább odázni a munkát, ezért vágtak bele most. A kivitelezőnek november 30-ig kell végeznie a feladattal. A hídon a közlekedést ezen időszak alatt is biztosítják, előbb ugyanis az egyik oldalon dolgoznak, majd ha ez kész lesz, akkor térnek át a másikra.

A munkálatok során összesen 650 négyzetméter felújítására kerül sor. A jelenlegi burkolatot bontás után a Gyulai Közüzemi Kft. telephelyére szállítják.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …