2024. április 19., péntek
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2017. 10. 09.

Témák:

– Kimozdultak a 2009-ben beépített, nem szabványos kockakövek, balesetveszélyessé téve a közlekedést a Kapus-hídon. A gyulai képviselő-testület közel 21 millió forintot szavazott meg a cserére. A munkálatok november végéig tartanak, a hídon folyamatosan biztosítják az áthaladást, vagyis teljes lezárásra nem kell számítani.

 

– Együttműködési megállapodást kötött a kormányhivatal és a megyei építészkamara. A Békéscsabán aláírt szerződés értelmében a hatóság és a szakmai szervezet a jövőben közös konzultációkon fogja megvitatni az ágazatot érintő kérdéseket.

– Bármelyik pillanatban kitörhet a háború Észak-Korea és Amerika között: mondta Nógrádi György Gyulán.

A biztonságpolitikai szakértő az elmúlt egy év világpolitikai eseményeiről tartott előadást, válaszolva az érdeklődök kérdéseire is.

 

– Már az 1680-ban kiadott, Bornemissza-féle szakácskönyv is tartalmazta annak a csokoládélevesnek a receptjét, melyet szombaton megkóstolhattak az érdeklődők az Almásy-kastélyban. A Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében hétvégén több gyulai kiállítóhelyen is gasztrokulturális érdekességekkel várták a látogatókat.

– Egy román férfit fogtak el a rendőrök vasárnap kora délután, a gyulai közúti határátkelőhelyen.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 18.

Témák: – Észt napot tartottak a Gál Ferenc Egyetem békéscsabai karán. Az eseményre ellátogatott Raul …