2024. április 16., kedd
FONTOS

Partnerségi megállapodást kötött a kormányhivatal és a megyei építészkamara

Együttműködési szerződést írt alá a Békés Megyei Kormányhivatal és a Békés Megyei Építész Kamara vezetője pénteken Békéscsabán. A megállapodás annak a folyamatnak az újabb állomása, ami a hatóság szakmai alapú működését tűzte ki célul.

Az együttműködés értelmében a hatóság és a kamara szakmai konzultációkon fogja megvitatni az ágazatot érintő kérdéseket. Az építészeknek ez nagy segítséget jelent abban, hogy megfelelően tudják értelmezni az aktuális jogszabályi változásokat.

A mostani kormányzati ciklus kiemelt célja, hogy minden településen elkészüljenek a településképi arculati kézikönyvek, melyek megkönnyítik az építészek munkáját – mondta el Füleky Zsolt. Az építészeti és építésügyi helyettes államtitkár hozzátette, a kormány stratégiai partnerként tekint a kamarákra, ezért is fontosak a megyei szintű együttműködések.

Az aláírás után az építészek napja alkalmából elismeréseket is adtak át. Életműdíjat kapott Nemes Roland gyulai építész, a békéscsabai Szent István tér 10. alatt található épület felújításáért pedig alkotói díjat vehetett át Fajzi Zsuzsanna és Fajzi Tamás.

 

Nézze meg ezt is:

Ezeket a terveket valósítaná meg a következő öt évben Görgényi Ernő

    A megújult Százéves cukrászda udvarán, pénteken délután öt órakor kezdődött az a programismertető …