2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Szeged 2011-Grosics Akadémia – Soproni VSE 1-1

A mezőny hátsó részéhez tartozó Sopront fogadta vasárnap a Szeged 2011-Grosics Akadémia az NB II Merkantil Bank 13. fordulójában. Supka Attila együttese egy négy mérkőzés óta tartó vereségi sorozatot szeretett volna megszakítani a Sopron ellen, a vendégek pedig a pontgyűjtés reményében érkeztek Gyulára.

Dolnegó Bálint játékvezető sípszava után 4 perccel Pászka szabadrúgása kerülte el a kaput. Tíz minutummal később Kulcsár ívelése után Sifter fejelte a labdát Szántai kezébe. A 23. percben Balázs szögletét fejelte a kapu mellé Farkas. Nem sokkal később a másik oldalon egy eladott labdát követően Horváth Péter lőtt a kapu mellé. A 27. minutumban Zádori lőtt keresztbe a kapu előtt. Egy perccel később megszerezte a vezetést a Sopron. Kulcsár szabadrúgását Gyürki vette át, majd a vetődő Szántai mellett a kapuba helyezte a labdát. A 35. percben Pászka lövése kerülte el a kaput. Az első félidő hajrájában Kulcsár távolról próbálta bevenni a hazai kaput.

A második játékrész első nagyobb helyzeténél érdekes szituáció alakult ki a büntető területen belül. Dinjar szabadrúgása Horváth Péter kezéről váltott irányt, az esetet követően Dolnegó játékvezető nem fújt a sípjába. A támadóbb szellemben játszó Szeged-Grosics a 67. percben alakított ki veszélyes helyzetet, mikor Horváth Attila lövése a kapufát találta el. Nem sokkal később egy szöglet után Farkas lövése pattant ki a kapufáról. A 74. percben Molnár robogott a kapu irányába. Lövését Heinrich hárította. A sok sikertelen próbálkozás után a 82. percben megkegyelmeztek az égiek a hazai csapatnak. Horváth indult meg a szélen, majd a középen érkező Zabari fejére ívelt, aki bevette a soproni kaput. A 90. percben Coroian ívelt Farkasnak, aki Zádorit szerette volna játékba hozni, de Ágh mentett. Egy minutummal később Gardát indította csapattársa. A fiatal csatár lövését fogta Szántai. A rendes játékidő után három perccel Horváth Attila ívelt középre, majd a büntetőterületen belül Dinjarral szemben szabálytalankodtak, de Dolnegó játékvezető sípja ezúttal is néma maradt.

A hármas sípszóig már nem változott az eredmény. Szeged 2011-Grosics Akadémia – Soproni VSE 1-1.

A Szeged-Grosics vasárnap a Mosonmagyaróvár ellen lép pályára. A csapat következő hazai mérkőzését október 29-én, vasárnap a Győr ellen játssza.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …