2020. szeptember 26., szombat
FONTOS

Az időseknek különösen oda kell figyelni a téli közlekedés veszélyeire

Lehetőségeihez mérten szeretne segíteni az időseknek a téli közlekedésben a gyulai közüzemi kft: mondta Daróczi László az Évgyűrűkben.
A cég vezetője emellett a város köz- és kerékpár útjait is érintő fejlesztésekről is beszélt.

Daróczi László, a közüzemi kft vezetője az Évgyűrűkben beszélt arról, hogy a hamarosan beköszöntő tél milyen veszélyeket rejt a lakosságra, különösen az idősekre. Ilyenkor a cég lehetőségeihez mérten tartja karban a közlekedési utakat, de a járdák tisztítása a lakosság feladata.

Ebben az időszakban a frekventált részek után kezdődhet csak a kívül eső részek takarítása, emiatt az időseknek különösen óvatosnak kell lenniük ezeken a szakaszokon a közlekedéssel. A balesetek egy része azért következik be, mert vagy nem takarítják a ház előtti járdát, vagy lakatlan az ingatlan. A cég lehetőségeihez mérten ilyenkor megpróbálja átvállalni ezt a feladatot.

A műsorban szó volt még azokról az út és kerékpárút fejlesztésekről is, amelyek a biztonságosabb közlekedés érdekében valósulhatnak meg a közeljövőben. A következő műsorban az időseket érintő közlekedésbiztonsági kérdésekről lesz szó.

Nézze meg ezt is:

226-ról 244-re nőtt a megyei begetek száma

927 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 22 127 főre nőtt …