2020. szeptember 22., kedd
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2017. 10. 25.

Témák:

– Nem biztos, hogy van nagybetűs igazság – mondta az 1867-es, osztrák-magyar kiegyezésről Romsics Ignác történész Gyulán. A megyei levéltár konferenciáján a 150 évvel ezelőtti események, és az utána következő aranykor, a dualizmus eseményeivel foglalkoztak.

 

– Füzesgyarmaton tartottak ünnepi megyegyűlést az ’56-os forradalom 61. évfordulóján. A megemlékezés előtt a város új emlékművét is felavatták.

 

– A legjobb eredményt elért úszókat ismerték el a Gyulai Várfürdő úszószakosztályának szezonnyitóján. A gyulai úszókért alapítvány az elmúlt évben nem csak eszközökkel, hanem táboroztatással is támogatta a gyerekeket fél millió forint értékben.

 

– Idén is megrendezi a diákönkormányzatok szakmai napját a Gyulai Ifjúsági Központ. A rendezvényen az előadások és más programok mellett az iskolák számára kiírt pályázatok eredményeit is kihirdetik.

 

– Huszonharmadik alkalommal rendezték meg a magyarországi románok kulturális napját Gyulán. A Román Kulturális Központban megtartott rendezvény lehetőséget adott a hazai román közösségeknek, hogy ápolják egymással kapcsolataikat.

Nézze meg ezt is:

A Gyulára érkező vendégek 54 százaléka először járt a fürdővárosban

  A Gyulai Turisztikai Kft. ahogy a korábbi években, úgy idén is vendégelégedettség mérést végzett …