2024. április 18., csütörtök
FONTOS

Bűnmegelőzési tanácsok az ünnepekre

Közeleg mindenszentek és halottak napja, amikor a temetőkben meglátogatjuk elhunyt szeretteink sírját, elhelyezzük a kegyelet virágait, meggyújtjuk az emlékezés lángját. A temetőbe látogatóknak figyelniük kell személyes dolgaikra, az őrizetlenül hagyott értékek ilyenkor is veszélybe kerülhetnek. A lopások, illetve az áldozattá válás megelőzése érdekében javasoljuk, hogy fogadják meg a rendőrség tanácsait!

 Táskájukat percekre se hagyják őrizetlenül a sírnál! Alkalom szüli a tolvajt!
 Az autók utasterében, jól látható helyen ne hagyjanak értékeket (táska, mobiltelefon, pénztárca, kabát, stb.)! A járműveket, miután leparkoltak, minden esetben zárják le, az ablakokat húzzák fel!
 Lehetőség szerint használják a forgalmas, jól kivilágított parkolóhelyeket!
 Kerékpároknál használjanak jó minőségű zárat, a gépkocsiknál pedig minden esetben kapcsolják be a riasztót.
 Ha utaznak, nagy tömegbe mennek, fordítsanak fokozott figyelmet értékeikre!
 Ne tartsanak pénztárcát, okmányokat, értékeket hátizsák, hátitáska, kabát külső zsebeiben! Viszonylag biztonságos tárolási helyek a belső zsebek, vagy az övön hordható, illetve a ruha alatt nyakba akasztva viselhető táskák.
 Bankkártyájuk mellett soha ne legyen ott a PIN kód!
 Ha hosszabb időn keresztül gyanúsan viselkedő embert látnak maguk mellett, ellenőrizzék, hogy megvannak-e az értékeik!
 Ha tetten érik a tolvajt, hangosan kérjenek segítséget! Aki bűncselekmény áldozatává válik, azonnal értesítse a rendőrséget a 112-es ingyenes segélyhívó telefonszámon!

Nézze meg ezt is:

A lakosságtól várta a javaslatokat a rendőrség az április 19-ei speedmarathonra

  Idén is megrendezi a rendőrség a Speedmarathon akciót, ahova a lakosságtól várták a javaslatokat, …