2020. szeptember 22., kedd
FONTOS

200 tonna sóval készül a télre a Közüzem

Embernek és gépnek egyaránt fontos a téli időjárásra való felkészülés. A közüzemi kft több mint 200 tonna sóval, és ha szükséges, külsős vállalkozók bevonásával végzi el a hó- és síktalanítást, ha beköszönt a hideg.

 

Csonka József gyulai autószerelő ellenőrizte a videóban a fagyálló hőmérsékletét, hiszen ilyenkor már érdemes odafigyelni a gépkocsik téli felkészítésére. A téli gumik felszerelése mellett fokozottan ügyeljünk a téli szélvédőmosó feltöltésére, sőt, ajánlott a gépkocsiban tartalékot is elhelyezni. Ilyenkor már a korai sötétedés, és a köd miatt is nagyon fontos a megfelelő láthatóság.

 

A közüzemi kft telephelyén már rendelkezésre áll az a sókészlet, amelyet már a város hó- és síktalanítására fognak felhasználni, ha beköszönt a tél. A cég november elsejétől már teljes készültséggel tudja ellátni a feladatát, hiszen a só beszerzése mellett a gépek, eszközök felkészítése is megtörtént a téli üzemre. A jelenleg rendelkezésre álló, több, mint 200 tonna só egy közepes tél esetére elegendő, de ha szükséges, akkor néhány napon belül tudják pótolni, és ha kell, akkor külső segítséget is be tudnak vonni.

 

A közüzemi kft szükség esetén a nap 24 órájában végzi a hó és síktalanítást, kérik a lakosságot, hogy amennyiben leesik a hó, aki teheti ne az utcán, hanem garázsban, vagy az ingatlan előtti bejárón parkoljon a gördülékenyebb munkavégzés érdekében.

Nézze meg ezt is:

Kolbász és kézműves sör is várta az érdeklődőket a Gyulai Gasztrosétán

  A város különböző területein várták az embereket a Gyulai Gasztrosétával. Szeptember 18-án és 19-én …