2024. április 19., péntek
FONTOS

A mérnökökkel is együttműködik a kormányhivatal

Együttműködési szerződést írt alá a Békés Megyei Kormányhivatal és a Békés Megyei Mérnöki Kamara vezetője hétfő délután Békéscsabán.

 

Takács Árpád kormánymegbízott elmondta, a szakmai szervezetekkel való együttműködés a jó hatóság egyik alappillére, a mérnökök pedig mindig a fejlődés mozgatórugói voltak, így nagy segítséget nyújthatnak Békés megye fellendítésében.

A 420 tagot számláló megyei mérnöki kamara eddig is szorosan együttműködött a hatóságokkal. A mostani megállapodás értelmében azonban folyamatos egyeztetésekre lesz lehetőség, amikre az új jogszabályi változások miatt van szükség.

Az eseményen részt vett Nagy Gyula, a Magyar Mérnöki Kamara elnöke is, aki emlékeztetett, a mérnöki munka leglényegesebb része a technikai innovációk folyamatos figyelemmel kísérése. Emellett azonban fontos az is, hogy a mérnökök tisztában legyenek a jogszabályi környezettel, amiben munkájukat végzik.

A mostani az ötödik együttműködési megállapodás volt, amit a kormányhivatal megyei szakmai szervezettel kötöttebben az évben. Ahhoz, hogy a stratégiai partnerséget tartalommal töltsék meg, decemberben a kamarák és a kormányhivatal közös cselekvési tervet állít össze a 2018-as évre.

 

Nézze meg ezt is:

Az észt nagykövet tartott előadást a Gál Ferenc Egyetem békéscsabai karán

  2023-ban a finn, idén pedig az észt nagykövet látogatott a Gál Ferenc Egyetem békéscsabai …