2024. március 29., péntek
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2017.11.07.

Témák:

– Hétfőn kora este avatták fel a reformáció 500. évfordulója alkalmából készült, a hitújító mozgalom gyulai alakjainak emléket állító szoboregyüttest a Petőfi téren. Az átadó ünnepségen elhangzott: számunkra, gyulaiak számára a vallási jelentőségén túlmutató értékkel bír a reformáció.

– A Gyula és Arad között fennálló, huszonhárom éves testvérvárosi kapcsolatot ünnepelték kedd délelőtt a városháza dísztermében. A hagyományos, Kézfogások nevű rendezvénysorozat keretében a gyulai és aradi képviselők közös szekcióülésen vettek részt, ahol megtárgyalták az együttműködés részleteit.

– 217 éve ezen a napon, november 7-én látta meg a napvilágot Erkel Ferenc. A himnusz zeneköltőjére, a nemzeti opera megteremtőjére gyulai szülőházánál emlékeztek.

– Komoly fordulópontot jelent a gyermek életében amikor elkezdi az óvodát. A nem vagy egyedül – Szicsek Margit válaszol című műsorban a pszichológus az ilyenkor előforduló problémákról beszélt.

– Hétfőn négy személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt a megyében. A négy balesetből három Békéscsabán történt, és mindhárom esetben kerékpárosok szabálytalansága vezetett az ütközéshez.

 

– Békés megyében is folytatódik a rendőrség 3 ezer fős létszámfejlesztése keretében szervezett, kihelyezett, iskolarendszeren kívüli őr-járőrtárs képzés.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …