2024. május 28., kedd
FONTOS

Nagy változás a gyermek életében az óvoda elkezdése

Komoly fordulópontot jelent a gyermek életében, amikor elkezdi az óvodát. A nem vagy egyedül – Szicsek Margit válaszol című műsorban a pszichológus az ilyenkor előforduló problémákról beszélt.

 

A Nem vagy egyedül – Szicsek Margit válaszol című műsorban a szakember most az óvodáskor problémakörét érintette, hasznos tanácsokat adva a szülőknek. Ez egy különösen fontos időszak a gyermek életében, hiszen egy új közösségbe kerül, és attól függően szokja meg ezt az új élethelyzetet, hogy milyen típusba tartozik, Fontos, hogy a szülők ilyenkor meséljenek a gyereknek és lehetőleg ne a számítógépes rajzfilmet nézze a gyermek, hanem anya vagy apa olvasson a kicsinek, mert ez sokkal bensőségesebb hangulatot teremt. Ilyenkor, ha a gyermeknek valamilyen problémája van, könnyebben megnyílik, és beszél ezekről. Ha nem, akkor is érdemes odafigyelni az intő jelekre.

 

A műsorban a szakember többek között érintette még a szülők feladatmegosztását az óvodai időszakban és az alvásproblémákat is. A következő adásban már az általános iskolai időszakról lesz szó.

Nézze meg ezt is:

Békés az ország legzöldebb vármegyéje 2024-ben

Május 24-én rendezték meg a Virtuális Erőmű Program XIV. Díjátadó Gáláját Budapesten, a Parlamentben. Az …