2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Átadták a felújított járási hivatalt Sarkadon

A Sarkadi Járási Hivatal 50 millió forintból felújított épületét adták át péntek délelőtt. A Szent István tér 7 szám alatt található épület korszerűsítése során a homlokzatot hőszigetelték, kicserélték az elavult nyílászárókat, új kazánokat szereltek be, valamint a tetőre napelemes rendszert telepítettek.

Takács Árpád kormánymegbízott az átadó ünnepségen elmondta, a járási hivatalok szervezeti átalakításának és infrastrukturális fejlesztésének egyaránt az a célja, hogy ügyfélbarát közigazgatás jöjjön létre. A sarkadi épület fejújítását a megyei kormányhivatal Széchenyi 2020 program keretében elnyert 1,2 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatásából finanszírozták, amiből 10 Békés megyei középület energetikai fejlesztését valósítják meg.
Az eseményen jelen volt Csepreghy Nándor, aki mindig kiemelt figyelemmel követi Békés megyét. A miniszterhelyettes elmondta, az ország többi részéhez hasonlóan 2010-ben erre a térségre is a rosszul működő államapparátus volt a jellemző. A kormány ezért azon dolgozott az elmúlt hét évben, hogy európai színvonalú közigazgatást hozzon létre mind intézményi, mind infrastrukturális szempontból.
Az átadás után bemutatták a felújított épületet, ahol mintegy 40 ezer ügyfél mostantól korszerűbb környezetben intézheti ügyeit.

Nézze meg ezt is:

Idén is Törökzugban kezdődött meg a városi virágosztás

  A meghirdetett időpont előtti órában is már nagy volt az érdeklődés a városi virágosztás …