2024. április 19., péntek
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2017. 11. 15.

Témák:

 

 

– Komoly fejlesztés ért célegyenesbe a gyulai ötös iskolában. A hatvanmilliós beruházás keretében kicserélték a nyílászárókat, külsőleg hőszigetelték az épületet és korszerűsítették a fűtést is.

 

– Ha minden az elképzelések szerint alakul, január közepén megkezdheti a munkát az adományokból összegyűjtött koraszülött mentőautó. Az alapítvány képviselői a 3Témában beszéltek arról, jelenleg hol tart a jármű élesítése.

 

– Két eseményről tartottak sajtótájékoztatón kedden, a Béke sugárúti óvodában. Az épület korszerűsítése mellett arról esett szó, hogy egy pályázatnak köszönhetően ebbe az intézménybe érkeznek pedagógusok, hogy megismerjék az egészségre nevelés terén folyó munkát.

 

– A határon átnyúló kulturális kapcsolatok témájában tartott konferenciát a Boróka egyesület a könyvtárban. Az eseményen bemutatták Orcsik Roland délvidéki író új kötetét, valamint szó volt a székely nyelvjárás kialakulásával kapcsolatos elméletekről is.

 

– A 15. országos rövidpályás felnőtt úszóbajnokságot rendezték meg előző héten Százhalombattán.

Békés megyéből a legeredményesebbnek az idei ifjúsági magyar bajnok Daka Anett bizonyult, aki az 50 méteres hátúszásban ezüstérmes lett, mellyel egy korosztályos csúcsot is beállított.

 

– Letért az útról, nekiütközött egy jelzőtáblának, majd az árokba csúszott egy személyautó kedd este Gyulaváriban.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 15.

Témák: – Péntek késő délután, a Százéves cukrászda udvarán tartott programismertető fórumon jelentette be Görgényi …