2024. március 29., péntek
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2017. 11. 17.

Témák:

– A gyermekek nevelésében nyújthat nagy segítséget az a pszichológiai kutatás, melyet a gyulai főiskola egészségtudományi intézetének munkatársai végeztek az elmúlt években.

A kutatócsoport tagjai csütörtök délután a Magyar Tudomány Ünnepéhez kapcsolódó eseményen mutatták be eredményeiket.

 

– Pénteken reggel érkezett meg Gyulára a Tiszántúli Református Egyházkerület “vándorbibliája”. Az egyedi kötet a reformáció 500. és az egyházkerület alapításának 450. évfordulója alkalmából az idei évben a Tiszántúl összes gyülekezetébe eljut.

 

– 23 olyan, kisebb-nagyobb pályázatot nyert idén a város, melyek valamilyen módon az időseket szolgálják. Minderről a Gyulai Nyugdíjasok Polgári Egyesületének napokban megtartott közgyűlésén esett szó.

 

– Megkezdték a járdaépítést az Eötvös utcában. Kónya István alpolgármester elmondta, ez az első szakasza az itt tervezett felújításnak. Bízik benne, a következő években a sportcsarnok és a Béke sugárút felé is sikerül elvégezni a szükséges munkálatokat.

 

– A dolgokról egy földi szellemnek címmel mutatkozott be a várszínház kamaratermében a kézdivásárhelyi Mácsafej zenekar. Az est két költő, Szilágyi Domokos és  Fekete Vince szellemi párbeszédéből született.

 

– Lavotta János zeneszerző hegedűduóiból adott elő egy válogatást Dombovári János és Szabó Márta a gyulai könyvtárban. A két művész kamarakoncertje abból a 21 műből kínált egy csokorra valót, amiket a mai hegedűórákon is szívesen oktatnak a zenepedagógusok.

 

– Egy ház udvarában, nyitott garázsban álló autót próbált ellopni a gyulai Csikóséri soron egy 21 éves férfi, de hamar az árokban kötött ki.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 03. 25.

Témák: – Szombat délután átadták a gyulai sporttelep Himer centerpályáját. Az eseményen Görgényi Ernő polgármester …