2024. április 20., szombat
FONTOS

Gyulai tankerület: a gyermekek kerültek a középpontba

86 helyen 8900 diákot oktatnak, ebben dolgozóként mintegy 1600 ember közreműködik – hangzott el a Gyulai Tankerületi Központ közel egy éves működését értékelő, csütörtök délelőtti sajtótájékoztatón. A fél megyét lefedő szervezet ebben az évben 7,8 milliárd forintból gazdálkodik, fenntartóként és működtetőként pedig egy kézben összpontosítja a korábban megosztott feladatokat.

 

– Pozitív folyamat indult el a tankerületi központ létrehozásával – jelentette ki Öreg István. A Mezőberényi Általános iskola vezetője kiemelte, az eddig meghozott intézkedések azt szolgálták, hogy a gyermekek kerüljenek a középpontba.


Kertes Gabriella, a gyulai Implom iskola vezetője az idén januárban létrehozott, és havonta ülésező igazgatói munkacsoport munkájának jelentőségét emelte ki. Ágostonné Farkas Mária, a a Gyomaendrődi Kis Bálint Általános Iskola vezetője hangsúlyozta, az iskolák szakmai tekintetben önállóbbá váltak, az új felállás zökkenőmentesebbé tette a napi működést.

 

Teleki-Szávai Krisztina, a tankerület vezetője az elmúlt időszak legfontosabb eseményeiről adott tájékoztatást, egyben értékelte is a változásokat. Azt mondta, a döntései jogkörök közelebb kerültek az intézményekhez, ugyanakkor nőtt az intézmények szakmai önállósága is.

 

A tankerület 3 intézményében – Sarkadon, Vésztőn és Dévaványán összesen 2 milliárd forint értékben fejlesztenek. További 13 iskolában 100 százalékos támogatás mellett 750 millió forintból valósulnak meg fejlesztések, e körbe Gyuláról a Dürer és az Implom iskola került be.

Nézze meg ezt is:

Tájékoztatók voltak középpontban az áprilisi közgyűlésen

Április 18-án ülésezett Békés Vármegye Önkormányzatának Közgyűlése,Békéscsabán. A testület áttekintette a Békés vármegye 2023-as évi …