2024. április 20., szombat
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2017. 11. 24.

Témák:

 

– A fiatalokat és a családokat megszólító, nagyobb beruházásra készül a Gyulai Várfürdő.

A gyulai képviselő-testület 21,3 millió forintos törzstőke emelést biztosított a tervek szerint 2019 nyarára elkészülő új gyermekparadicsom tervezéséhez és egy termálkút felújításához.

 

– Vidnyánszky Attila tartott mesterkurzust a várszínház kamaratermében, miután felavatták a Gedeon József emlékére készült táblát csütörtök este.

A Nemzeti Színház igazgatója beszélt a magyar színjátszás helyzetéről, valamint elmondta, hogy folytatják az együttműködést a Gyulai Várszínházzal.

 

– Jelentős összeggel támogatja a város fásítási programját egy vállalkozás.

A pénteki sajtótájékoztatón a cég és a gyulai önkormányzat vezetése írt alá együttműködési megállapodást.

 

– Pénteken folytatódtak a szegedi parkolási botránnyal kapcsolatos kihallgatások a Gyulai Törvényszéken. A tárgyalás előtt megtartott sajtótájékoztatón a feljelentő Szabó Bálint elmondta, az ügyhöz kapcsolódóan Szeged polgármestere ellen a Központi Nyomozó Ügyészség is eljárást indított.

 

– 1913-as vásári hagyományt elevenítenek fel az Almásy kastély előtt. Az adventi hétvégéken sült gesztenye, forró italok, kézműves vásárosok és kulturális programok várják az érdeklődőket a látogatóközpont előtt.

 

– Mézes reggelire várták a diákokat az Implom iskolában. A kezdeményezés célja, hogy a gyerekek minél több információkhoz jussanak ezzel az egészséges édességgel kapcsolatban.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 16.

Témák: – Az utolsó gyulai Auschwitz-túlélő fia, Diósi Lajos beszélt többek között a helyi zsidóság …