2024. április 23., kedd
FONTOS

Gyulára ért a látni és látszódni kampány

A láthatóság fontosságára hívták fel a közlekedők figyelmét a rendőrök.

Ősszel és télen különösen fontos, hogy a közlekedők jól lássanak és láthatóak legyenek. A járműveket tanácsos átvizsgáltatni, a fényszórókat és a fényjelző berendezéseket pedig ellenőriztetni. A biztonságos közlekedés alapfeltétele, hogy a jármű vezetője is jól lásson, hiszen ebben az időszakban gyakrabban kell ködben, borús időben vezetni, a rövidebb nappalok miatt pedig többet közlekedünk szürkületben vagy sötétben. Az Országos Baleset-megelőzési Bizottság által támogatott „Látni és látszani” kampány keretében, a programban résztvevő szervizek és optikák díjmentes vizsgálatokkal várják a járműtulajdonosokat, járművezetőket.

A Gyulai Rendőrkapitányság rendőrei 2017. november 24-én, Gyulán közúti ellenőrzés tartottak, ahol felhívták a járművezetők figyelmét a „Látni és látszani” kampány céljára és az ingyenes vizsgálatok lehetőségeire.

Békés megyében négy autószerviz csatlakozott a programhoz, ezek Békésen, Gyulán, Mezőberényben és Szarvason várják a járművek tulajdonosait. Díjmentes látásvizsgálatra pedig két békéscsabai optikában van lehetőség.

A kampányról és az abban résztvevő vállalkozásokról bővebb információt a latnieslatszani.hu weboldalon olvashatnak az érdeklődők.

Nézze meg ezt is:

Kék hírek Békés vármegyéből

A Békéscsabai Rendőrkapitányság 2024. április 22-én szabálysértési őrizetbe vett egy férfit. Személygépkocsit vezetett, amikor Dobozon, …