2024. április 19., péntek
FONTOS

Megemlékezés és mesterkurzus – Vidnyánszky Attila a várszínházban

Csütörtökön este a Gyulai Várszínház kamara-galériájában leplezték le Gedeon József emlékművét. Az intézmény egy évvel ezelőtt elhunyt igazgatójának tiszteletére egy kiállítást is összeállítottak, aminek anyagát Gyarmati Gabriella ismertette.

A teátrumot huszonegy évig vezető Gedeon Józsefet Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház jelenlegi igazgatója méltatta, aki az elmúlt két évtizedben a legtöbb darabot bemutató rendező volt Gyulán.

A megemlékezés az intézmény új vezetésének szimbolikus bemutatkozása is volt egyben. Az emlékmű átadása után a kamarateremben vette kezdetét a várszínház új kezdeményezése, mely során a kortárs kultúrában kiemelkedő alkotók tartanak mesterkurzusokat. Első vendégként Vidnyánszky Attila beszélt arról, hogy Magyarországon egyre növekszik a színház-látogatók száma, 2016-ben összesen 6,5 millióan váltottak jegyet előadásokra.

 

A Nemzeti Színház igazgatója fontosnak tartja ugyanakkor azt is, hogy erősítsék a vidéki színjátszás megbecsültségét, éppen ezért a Gyulai Várszínházzal való együttműködést is folytatják és elmélyítik.

Nézze meg ezt is:

Karitatív rangadóra készülnek

  A Gyulasport Nonprofit Kft cégfilozófiájának kiemelt területe a karitatív segítségnyújtás, ami a jövő hétvégi …