2024. április 24., szerda
FONTOS

’56-os filmmel köszöntötték a gyulai veteránokat

Stefka István Nem vallott, eltemetve című 1956-os dokumentumfilmjével köszöntötték az egykori 56-os gyulai veteránokat a művelődési központban.

A rendezvényen az emléklapok átadása urán a jelenlévők egy kötetlen beszélgetés formájában idézték fel az egykori eseményeket.

Az alkotást együtt nézte meg az a hét egykori túlélő, akik személyesen vettek részt a gyulai és gyulavári forradalmi eseményekben. A vetítésen  Stefka István a dokumentumfilm rendezője és Dózsa László színművész is részt vett, aki komoly szerepet vállalt a forradalmi eseményekben, az ő történetén keresztül pillanthatunk bele az akkor eseményekbe.

A találkozón részt vett M. Szabó András 56-os polgármester is, aki évekkel ezelőtt határozta el, hogy Mány Erzsébet és Farkas Mihály számára posztumusz Gyula város díszpolgára címet adományozzanak, ami eddig különböző akadályok miatt nem valósulhatott meg, de most elhárultak az akadályok.

A rendezvényen a filmvetítést követően a jelenlévők egy kötetlen beszélgetés formájában idézték fel az egykori történelmi eseményeket.

Nézze meg ezt is:

Májusban ismét Gyula ad otthont a Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúrának

  A világ tűzoltóinak legnagyobb baráti találkozója, a Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúra helyszíne 1993 és 2009 …