2020. augusztus 13., csütörtök
FONTOS

Nagy dobás lesz az új kiállítás az Almásy kastélyban

A fotókon vagy videó elején látható felvételeken még igen kevés látszik abból, ami majd a jövő héten fogadja a látogatókat az Almásy kastélyban. A látogatóközpont legújabb időszaki kiállítása nagy dobásnak ígérkezik, nemcsak a tartalma, hanem a látványvilág és az interaktivitása miatt is.

A további képek még 2015-ben készültek, ekkor javában folytak az ásatások a vár körül. Ezek a munkálatok a Szigeterőd program egyfajta előkészítését jelentették. Első lépésként ugyanis a Liska András régész vezette csapatnak pontosan meg kellett határoznia, hol is húzódott az erődítés külső része, a palánkvár.

Az új kiállításon a látogatók a leletek egy részét nézhetik majd meg. Bemutatják azt a munkafolyamatot is, mely több tudományág bevonásával képes meglepő eredményeket hozni. Bár a részletek egyelőre nem nyilvánosan, de a vendégek eddig nem tapasztalt módon nézhetik meg, jelenlegi tudásunk milyen lehetett a gyulai vár fénykorában.

 

Nézze meg ezt is:

Immár 19 beteg Békésben

Szerda reggelre 18-ról 19-re nőtt a regisztrált koronavírus fertőzöttek száma Békés megyében a kormányzati tájékoztató …