2024. március 29., péntek
FONTOS

Egyetlen hajléktalant sem hagynak az utcákon Gyulán

Felkészülten várják a telet a gyulai hajléktalan szállón. A nappali melegedőben több mint száz embert tudnak fogadni – mondta Kónya Gizella a 3Témában. A központ vezetője a műsorban a jelenleg folyó beruházásokról és a fejlesztési tervekről is beszélt.

Ilyenkor a nappali melegedő mellett az éjjeli menedékhelyen is fokozottabb a kihasználtság, itt összesen 34-en lehetnek egyszerre, de ha szükséges ez további tíz ággyal bővíthető. A nappali részben a hivatalos 90 fős létszámon túl még további 20-30 embert tudnak fogadni, tehát senkit nem hagynak az utcán. Idén a krízis autó nem áll rendelkezésre, de az utcai szolgálat folyamatosan figyeli a szabadban élőket. Egy új szolgáltatással is bővült az ellátó feladatköre, a kliensek önkéntes alapon vállalhatnak takarítási munkát, amelyekért tallérokat kapnak.

 

A műsorban szó volt még azokról a beruházásokról, amelyeket jelenleg végeznek el az intézmény épületein, ezek elsősorban a nyílászárók cseréjét és a fűtés korszerűsítését érinti. Az intézményben továbbra is köszönettel fogadják az adományokat, most elsősorban a téli ruházatra van a legnagyobb szükség.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …