2024. április 24., szerda
FONTOS

Kamaszkorba lépett a gyermek

A kamaszkor az egyik legnehezebb időszak a gyermek és a szülő életében egyaránt.

A Nem vagy egyedül – Szicsek Margit válaszol című műsorban a szakember ennek az időszaknak a problémáit, jellemzőit járja körbe.

Nem vagy egyedül – Szicsek Margit válaszol című műsor legfrissebb adásában a szakember a gyermek kamaszkorba lépésének következményeiről, jellemzőiről beszélt. Az első és legszembetűnőbb a biológiai érés, a testi változás, amivel kapcsolatban arra érdemes a szülőnek figyelni, hogy a rendszeres táplálkozást ne hanyagolják el amiatt, hogy főleg a lányok még vékonyabbak szeretnének lenni. Emellett ilyenkor nagyok az érzelmi instabilitások, a hangulati változások ez egyrészt egy életkori sajátosság, de ha tartóssá válik, akkor érdemes megbeszélni a gyermekkel, hogy ennek mi lehet a hátterében. Az egyik legnagyobb gond, hogy a gyermekkorból a kamaszkorba túl gyorsan lépnek át, ami nem mindig zökkenőmentes.

A műsorban a szakember érintette még a virtuális világ hamis illúzióinak hatását erre a generációra, a különböző tudatmódosító szerek veszélyeit, és az egyetemi évek kezdeti nehézségeit is.

Nézze meg ezt is:

Májusban ismét Gyula ad otthont a Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúrának

  A világ tűzoltóinak legnagyobb baráti találkozója, a Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúra helyszíne 1993 és 2009 …