2020. szeptember 28., hétfő
FONTOS

Fegyverek és ékszerek is láthatóak az Eltemetett vár című kiállításon

Láthatóvá válnak olyan új eredmények, amelyek megvilágítják az 1566-os ostrom eddig homályban maradt részleteit is: hangzott el az Eltemetett vár című kiállítás megnyitóján.

Az Almásy kastélyban ágyúgolyókat, fegyvereket, ékszereket is láthat a közönség.

Zeneszóval kezdődött az Almásy kastélyban az Eltemetett vár című időszaki kiállítás megnyitója. A tárlat  egy kétéves  kutatás, régészeti vizsgálat eredményeiről nyújt keresztmetszetet az érdeklődőknek. Görgényi Ernő polgármester köszöntőjében kiemelte, Nekünk, gyulaiaknak van víziónk, éppen ezért finanszírozunk akár önerőből is ásatásokat,  kutatásokat,

A megnyitó résztvevő Latorczai Csaba helyettes államtitkár elmondta, a tárlaton láthatóvá vállnak olyan új eredmények, amelyek  megvilágítják az 1566-os ostrom eddig homályban maradt részleteit is.

A tárlat létrehozói egy olyan kiállítást álmodtak meg, amely jellegében és színvonalában harmonikusan illeszkedik a kastély látványvilágához, amely  a felhasznált tudományos módszereket, valamint a képi és írásos forrásokat is bemutatja, a korabeli tárgyak mellett.

A megnyitót követően Liska András régész egy tárlatvezetésen keresztül mutatta be a jelenlévőknek a kiállítást, amely 2018. augusztus 20-ig tekinthető meg.

Nézze meg ezt is:

Így metsszük az évelő lágyszárúakat, hogy ősszel újra virágozzanak

Nem ritka jelenség, amikor egy évelő növény az első virágzás után szakszerűen megmetszve, a hosszantartó …