2021. január 22., péntek
FONTOS

A hétvégén rendezik a tizedik mézes fesztivált

A szakmának és a nagyközönségnek is kínálnak programokat a hétvégi, immár 10. Gyulai Méz- és Mézeskalács-fesztiválon. A szervezők a 3Témában a mézversenyről, a hazai mézfogyasztásról és az esemény programjairól is beszéltek.

Petrucza Zoltán főszervező a 3Témában beszélt arról, hogy milyen hozadéka van a Gyulai Méz- és Mézeskalács-fesztiválnak a város számára. A rendezvény ugyanis a gyulai turisztikai holt szezonban van, amikor egyébként jóval kevesebben tartózkodnának itt. A fesztivál célja nem változott a kezdetektől, a szakmának bemutatni az ágazat újdonságait, a nagyközönség figyelmét pedig ráirányítani a mézfogyasztás fontosságára. Az esemény egyik kiemelkedő eleme, idén is a mézverseny lesz, melyre 353 mézminta érkezett 139 méhészetből, a zsűrizés során ebből választották a legjobb negyvenötöt, amiből majd a további szigorú szempontok alapján dől el, hogy melyik lesz az év méze.

A rendezvény három napja alatt, több program is várja az érdeklődőket, idén sem marad el a fáklyás felvonulás, lesz méhészeti eszközbemutató és vásár, a vasárnapon pedig gyermekprogramokat is biztosítanak a szervezők.

Nézze meg ezt is:

Hármasikrek születtek a Gyulai Kecskefarmon

  Pár nap alatt három anyakecske három-három gidának adott életet a Gyulai Kecskefarmon. A kecskéknél …