2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Jogásznap a Gyulai Törvényszéken

a Gyulai Törvényszék és a Magyar Jogász Egylet Békés Megyei Szervezete immár második alkalommal rendezett közösen Jogásznapot, amelynek témája – a közelgő hatálybalépésre figyelemmel – az új Polgári Perrendtartás volt.

December 1. napján a Gyulai Törvényszék és a Magyar Jogász Egylet Békés Megyei Szervezete immár második alkalommal rendezett közösen Jogásznapot, amelynek témája – a közelgő hatálybalépésre figyelemmel – az új Polgári Perrendtartás volt. Az érdeklődők megtöltötték a Gyulai Törvényszék Dísztermét, hiszen a rendezvényen több mint 120 fő vett részt a jogászi hivatásrendek képviseletében, így például ügyvédek, kormányhivatali dolgozók.

Az új Polgári perrendtartás nemcsak a bíróságokat érinti, hanem valamennyi állampolgárt és polgári ügyekkel foglalkozó jogászt is, ezért kiemelt fontosságú a Jogásznap és az ahhoz hasonló rendezvények megszervezése.

A Jogásznapot dr. Bagdi Árpád Gyula, a Gyulai Törvényszék elnöke nyitotta meg, aki felvázolta azokat a gazdasági és társadalmi változásokat, melyek az új kódex elfogadását indokolták.

Ezt követően dr. Zámbori Tibor kollégiumvezető, dr. Pusztai-Sznyida Barbara kollégiumvezető-helyettes és              dr. Futóné dr. Major Mónika, a Gyulai Törvényszék bírája tartott előadásokat, melyekben kiemelték a fontosabb változásokat az eljárásjog területén. Az előadók valamennyien oktatóként vettek részt abban a két héten át tartó szeptemberi képzéssorozatban is, amelynek során a Békés megyei bírákkal ismertették meg az új Polgári perrendtartás részletszabályait.

A Gyulai Törvényszék kiemelt feladatként tekint a jogkereső közönség hiteles és pontos információkkal való ellátására, a jogi ismeretterjesztésre. Ennek szellemében a Jogásznap lehetőséget teremtett arra, hogy a bíróság a jogászi hivatásrendek érintett képviselőinek munkáját segítse az új joganyag áttekintésével.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 23.

Témák: – Minden részében a boldog békeidőket, vagyis a kései dualizmus korszakának polgári világát idézi …