2020. december 3., csütörtök
FONTOS

Ünnepi közgyűlést tartott a megyei sm szervezet

Ünnepi közgyűlést tartott a Békés Megyei SM Betegek Közhasznú Szervezete szombaton az Esze Tamás utcai civil házban. Az eseményt a fogyatékkal élők, illetve az önkéntesek világnapjához időzítve rendezték meg. Az egyesület működtet egy önkéntes pontot, ahol jelenleg 25-en segítik a munkát.

Több megyei sm egyesületből is érkeztek a közgyűlésre. Rajtuk kívül Kecskemétről és Szolnokról is jöttek vendégek, ők folyamatos kapcsolatban vannak a gyulai szervezettel.

Az eseményen elhangzott, a decemberi, ünnepi időszak jobban megmozgatja az embereket, ilyenkor többen segítenek társaikon. A Gyulai Civil Szervezetek Szövetsége rendszeresen látogatja a tagszervezetek rendezvényeit, illetve segít az előadók, feltételek biztosításában, a közösségek erősítésében.

A Békés Megyei SM Egyesület Egészségügyi és Szociális Alapítványa két évtizede támogatja a megyében élő sm betegek problémáinak kezelését. Az idei évben a közösségi kapcsolatok erősítése volt a kitűzött céljuk.

Az ünnepi közgyűlésen előadás is elhangzott a “Mit is jelent nekem az önkéntesség?” témakörben.

Nézze meg ezt is:

318 új fertőzött Békés megyében

Szerdán 6811, csütörtökön 7129 új koronavírus fertőzöttet tartottak nyilván Békésben. 6635 újabb magyar állampolgárnál mutatták …