2024. március 29., péntek
FONTOS

Komoly érdeklődés övezte az idei mézesfesztivált

Mikóné Hirth Beáta gyulai méhész édesköménye lett 2017-ben az év méze.

A tizedik mézes fesztiválon mind a beküldött minták, mind a látogatók száma felülmúlta a korábbi éveket.

Péntek délután a városháza dísztermében kezdődött meg a tizedik gyulai mézes fesztivál. A hivatalos megnyitón Görgényi Ernő polgármester tekintett vissza az elmúlt egy évtizedre. Kiemelve, ezen időszak alatt rengeteget fejlődött a program, a város egyik meghatározó rendezvényévé vált.

 

A szombati napon a méhészeti bemutató és vásár játszotta a főszerepet a Prohászka Zsolt tornacsarnokban, ahol a legújabb eszközöket és más termékeket lehetett megismerni a szakma képviselőinek. Az eszközök így például a kaptár az évek során alapjaiban nem változik, de mindig vannak új trendek is.

A nem szakmabeli érdeklődőknek lehetőségük volt számos mézfajtát megkóstolni, és sok mindent megtudni a méhészet kulisszatitkairól. A mézes fesztiválon mézeskalács készítők is képviseltették magukat látványos kompozíciókkal. A jó mézeskalács titka a megfelelő alapanyagok mellett, az előkészítésben rejlik. A méz önmagában is egészséges, de találkoztunk olyan termékekkel, amelyek gyógynövényekből készültek.

 

Idén az év méze díjat Mikóné Hirt Beáta érdemelte ki Édesköményével, a beküldött 353 minta közül. A rendezvény három napja alatt több ezren látogattak el a helyszínekre, ami az elmúlt tíz év alatt már komoly rangot vívott ki magának.

 

A gyulai mézfesztivál zárónapján kulturális és gyermekprogramok várták az érdeklődőket.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …