2024. április 20., szombat
FONTOS

Arany műveit tolmácsolta Banner Zoltán Gyulán

Az Arany évhez kapcsolódva tartotta meg önálló estjét Banner Zoltán előadóművész a várszínház kamaratermében. A Rendületlenül címet viselő műsorban a legnagyobb Arany balladák és versek hangzottak fel.

 

Rendületlenül címmel mutatta be önálló estjét Banner Zoltán a várszínház kamaratermében. Az előadó az erdélyi pódiumművészet jeles képviselőjeként már a hetvenes évektől számos esten találkozhatott az irodalombarát közönséggel. Ezt a mostani előadást már több évtizeddel ezelőtt bemutatta, amely Arany legnagyobb műveiből nyújt egy keresztmetszetet.  A műsort három pillére építve adta elő Gyulán, az Arany évhez kapcsolódva.

Banner Zoltán ezzel az előadással a világ számos országában megfordult már, összesen több mint 100 fellépésen láthatta a közönség, 1988-ig Hajnaltájt, majd utána Rendületlenül címmel. Az est egyfajta premier is volt, hiszen utoljára 15 évvel ezelőtt adta elő a műsort, amit most némi felújítás után mutatott be Gyulán.

Nézze meg ezt is:

Tájékoztatók voltak középpontban az áprilisi közgyűlésen

Április 18-án ülésezett Békés Vármegye Önkormányzatának Közgyűlése,Békéscsabán. A testület áttekintette a Békés vármegye 2023-as évi …