2024. április 19., péntek
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2017. 12. 12.

Témák:

– Az érdekérvényesítő képesség további erősödését várják a magyarországi német nemzetiség tagjai a jövő évi, parlamenti választásoktól. A kedd délutáni, gyulai közmeghallgatáson elhangzott, az elmúlt években több pozitív folyamat is kiteljesedett.

 

– Verssel és énekkel készültek a gyulavári 6. számú idősek klubjának tagjai kedd délelőtt. Karácsonyhoz közeledve az intézményben már hagyomány, hogy a dolgozók és a gondozottak együtt hangolódnak az ünnepekre.

 

– A sikerek mellett sok a rossz élmény is az orvoslásban – mondta el a Kézjegyben Bányai Tivadar, a Pándy emlékérme idei kitüntetettje. A magát beteg-centrikus orvosnak tartó belgyógyász a műsorban emellett beszélt szenvedélyeiről, a méhészetről és labdarúgásról is.

 

– Az Arany János emlékévhez kapcsolódva tartotta meg önálló estjét Banner Zoltán előadóművész a várszínház kamaratermében. A Rendületlenül címet viselő műsorban a legnagyobb Arany balladák és versek hangzottak fel.

 

– Adventi kreatív délutánra várták a napokban a gyerekeket, szülőket és a pedagógusokat a Magvető iskolában. A tárgyak eladásából származó bevételt a jó tanulmányi előmenetelt mutató diákok jutalmazására, támogatására fordítják.

– Belső köreink címmel nyílt időszaki kiállítás a 100 éves cukrászdában. Az erdélyi származású Szelényi Kata képzőművész először mutatja be képet a gyulai közönségnek.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 17.

Témák: – A technológia lehetőségei, az ember az új világban címmel rendeztek konferenciát a Gál …