2024. április 18., csütörtök
FONTOS

50 cipősdoboznyi ajándékot gyűjtöttek a gyulai kastélyban

Hétfőn a gyulai Almásy kastély kápolnájában adta át a látogatóközpont egyik munkatársa a rászorulóknak szánt adományokat Matuz József baptista lelkésznek.

A gyulai gyülekezet évek óta részt vesz a Baptista Szeretetszolgálat országos karácsonyi cipősdoboz-akciójában, mely során nehéz anyagi körülmények között élő családok gyermekei számára gyűjtenek játékokat.

Az Almásy-kastély idén a cipősdobozok egyik gyűjtőhelyeként vett részt a karitatív kezdeményezésben. Az Erkel Ferenc Kulturális Nonprofit Kft. kommunikációs munkatárs, Erdei-Kovács Zsolt elmondta, a látogatóközpontban fontosnak tartják a rászorulók megsegítését, aminek történelmi előzményei is vannak: az Almásy család 1913 karácsonyán csatlakozott a város jótékonysági kezdeményezéséhez.

Az idei akcióban félszáz cipősdoboz gyűlt össze, melyek hamarosan eljutnak a nehéz körülmények között élő gyermekekhez, szebbé téve számukra az ünnepet.

Nézze meg ezt is:

Fókuszban a területfejlesztés

  Hétfőn nyolcadik alkalommal szervezett információs napot a Békés Vármegyei Önkormányzat a Csabagyöngye Kulturális Központban. …