2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Várják az észrevételeket Gyula arculati kézikönyvének összeállításához

A videóban a Kálvin és Ecsedi utca sarkán mutatja be Gyula egyik városrészének építészeti jellegzetességeit Béres István.

Többek között ezeket a szempontokat fogják figyelembe venni a településképi arculati kézikönyv létrehozásánál, ami a következő év egyik fontos városi feladata lesz. Ebben a dokumentumban Gyula egészének és városrészeinek építészeti karakterét határozzák meg, figyelembe véve a hagyományokat.

Románvároson – szemben például Németvárossal – az utcahálózat szabálytalansága adja a városrész jellegzetességét. Az utcahálózaton kívül többek között az épületek jellege és magassága, valamint a közterületek elrendezése szerepel majd a kézikönyvben.

A munka során fontos a lakosság tájékoztatása és észrevételeinek figyelembe vétele, ezért fórumot is tartottak már a témában. A elkészült dokumentum alapján ugyanis a képviselőtestület rendeletet fog alkotni, ami szabályozza majd, hogy egyes városrészekben milyen építkezéseket engedélyeznek. A településképi arculati kézikönyvet a kormány építésügyi reformjához kapcsolódva minden városban el kell készíteni.

A dokumentum megalkotása mintegy féléves munka lesz, mely során folyamatosan várják a lakosság észrevételeit, és több fórumon is lehetőség lesz tájékozódni.

 

Nézze meg ezt is:

Az áldozatsegítésről egyeztettek Békéscsabán

  A békéscsabai Áldozatsegítő Központban tett látogatást és a kormányhivatalban megtartott, szakmai egyeztetésen vett részt …