2024. április 23., kedd
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2017 .12. 22.

Témák:

– A Téglás zenekar adott karácsonyi koncertet csütörtök este a várszínház kamaratermében. A hangversennyel  alapításának 30. évfordulóját ünnepelte a gyulai népzenei élet meghatározó együttese.

– 100 ezer forintos támogatást kapott a Kádas György alapítvány a Gyulai Pálinkafesztivált és jövőre már a kézműves sörfesztivált is szervező cégtől. Az erről szóló döntést péntek délelőtt jelentették be.

– A Roncs szélárnyékban című új kötete kapcsán beszélt költészetről, zenéről és színházról Závada Péter a könyvtárban. A pályáját rap-szövegek írásával kezdő, manapság színházi szövegíróként dolgozó szerző harmadik könyvében a klasszikus versformák helyett a gondolati ritmusra helyezte a hangsúlyt.

– Egy óriás Gyula térképpel gazdagodott a napokban a  Dürer iskola. Göndöcs Péter, a térképgyártó cég ügyvezetője azért döntött az adományozás mellett, hogy a gyerekek ilyen formában is megismerhessék városuk utcáit, tereit.

– Karácsonykor megjelent Isten ajándékozó szeretete. Ezzel a címmel adott ünnepi műsort a Hajnalcsillag óvoda növendékei a belvárosi református templomban.

– A karácsony előtti időszak egyik utolsó eseményét rendezték péntek délután a családsegítő központban. Az érintett gyerekeket ajándékkal lepték meg.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 17.

Témák: – A technológia lehetőségei, az ember az új világban címmel rendeztek konferenciát a Gál …