2024. április 19., péntek
FONTOS

Modern formában népszerűsítették Kodályt a Gyulai Várszínház kamaratermében

Kodály Zoltán legismertebb népdalfeldolgozásait öltöztette új köntösbe a Kodály Spcicy Jazz elnevezésű együttes. A formáció a Gyulai Várszínház kamaratermében mutatkozott be, népszerűsítve a magyar népzene-kutatás legjelentősebb alakjának munkásságát.

 

A Kodály Spicy Jazz elnevezésű fiatal formáció volt a vendége a Gyulai Várszínház kamaratermének. Az együttes nem titkolt célja Kodály legkedveltebb és legismertebb népdalfeldolgozásait kreativ és lendületes megközelítésben újra eljuttani a mai fiatalokhoz, ezzel is továbbítva aXX. század magyar népzene-kutatás és népdalgyűjtés egyik legjelentősebb alakjának üzenetét, a zene legyen mindenkié. A csapat valamennyi tagja képzett zenész, akik egyfajta misszióként gondolták azt, hogy ezeket a népdalokat a mai generáció számára frissítsék fel.

A csapat hosszú távon gondolkodik, a hazai fellépések mellett több európai országban is megfordultak már és elkezdték egy lemezfelvétel stúdiómunkálatait is.

Nézze meg ezt is:

Fókuszban a területfejlesztés

  Hétfőn nyolcadik alkalommal szervezett információs napot a Békés Vármegyei Önkormányzat a Csabagyöngye Kulturális Központban. …