2024. április 16., kedd
FONTOS

75 idős ember kapott infokommunikációs eszközöket

Hatvanöt év feletti időseknek adtak át számítógépeket kedden, a sarkadi városházán. Velük együtt összesen 75-en kapnak informatikai eszközöket és ingyenes internet-hozzáférést a Segítő Kezek Idősügyi Infokommunikációs Program keretében.

Az átadóhoz kapcsolódó sajtótájékoztatón Jeneiné Rubovszky Csilla miniszteri biztos elmondta, a kormány kiemelt feladatnak tekinti az idősek helyzetének javítását, mivel a rendszerváltás óta folyamatosan öregszik a társadalom. Jelenleg a lakosság 19%-a 65 év feletti, akik közül nagyon sokan élnek egyedül. Ezért 2013-ban egy országos kérdőívben mérték fel, mivel lehetne javítani a helyzetükön.

A projekt keretén belül a hátrányos helyzetű területek idős lakói között osztanak ki informatikai eszközöket. Ezek az eszközök a magányosság-érzet csökkentésén túl a szellemi frissesség megőrzésében is segítséget nyújthatnak, valamint növelik a 65 év felettiek biztonságát.

Nézze meg ezt is:

Sokkolja a nézőket az Alzheimerről szóló film

  Péntek délután a művelődési házban vetítették Kollár István, Alzheimer című díjnyertes dokumentumfilmjét. A megdöbbentő …