2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Szent Imre-nap a szakkollégiumban

November 3-án tartották a szegedi Szent Imre Szakkollégium névadójának ün­nepét. A kápolna búcsúját, valamint a hozzá tartozó ünnepséget hagyományosan az Imre naphoz legközelebb eső pénteken ünnepli a kollégium.

Az ünnepség a kápolna búcsúmiséjével kezdődött, amelynek főcelebránsa Kondé Lajos, az 1994-ben újraalapított kollégium első igazgatója, pasztorális püspöki helynök volt. Jelen volt még Serfőző Levente atya, az egyházmegye oktatási püspöki helynöke, Hess István jezsuita atya, a szegedi Kaszap István Jezsuita Egyetemi Szakkollégium igazgatója, valamint Köllő Sándor kollégiumi- és egyetemi lelkész is. A szentmisén a kollégisták adtak gitáros-hegedűs-zongorás-dobos zenei szolgálatot.

A prédikációban Kondé Lajos atya példaként a római Szent Péter-bazilika magyar kápolnájának magyar szenteket ábrázoló domborművét hozta fel, ahol a művész Szent Imre halálát, azon belül is a küzdelmet ragadta meg. Lajos atya arra hívta fel a figyelmet, hogy ez a kép a fiatalságot ábrázolja, és hogy minden fiatal, így Szent Imre is Isten fiatalságát eleveníti meg a világban. Arra bátorította a fiatalokat, hogy legyenek bátrak, vállalkozó szelleműek, leleményesek és győztesek. Isten fiatalságát vigyék a világba.

A kulturális műsor után a nap folyamán a kollégisták által elkészített közös vacsoráé volt a főszerep, majd az est kötetlen beszélgetésekkel, társasjátékozással, „just dance” és karaoké partyval folytatódott.

Másnap, szombaton első alkalommal került megrendezésre a Szent Imre-napi kupa, amelynek keretein belül a kollégisták – valamint a kollégium munkatársai – pingpongban és csocsóban mérhették össze tudásukat. A magas színvonalú és nagy küzdelmeket hozó mérkőzéseken végül bajnokokat avattunk, a mindkét versenyszámban indulók összesített eredménye alapján a legmagasabb pontot szerző pedig a Szent Imre-napi kupa bajnokának mondhatja magát.

Nézze meg ezt is:

Fűtéstámogatással enyhítenek a téli gondokon

A Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász egész évben számos jótékonysági akcióval és adománnyal segíti a rászorulókat. A téli időszakban …