2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Az üldözött keresztényekrôl emlékeztek meg a „Vörös szerdán”

Az Egyesült Királyságban november 22-én, a „vörös szerdán” országszerte több középület és templom borult vörösbe – így emlékeztek meg az üldözött keresztényekről.

A kezdeményezést a Szükséget Szenvedő Egyház (Aid to the Church in Need) elnevezésű segélyszervezet és az egyik nemzetközi keresztény jogvédő szervezet (Christian Solidarity Worldwide) indította útjára tavaly Londonban. A kampány keretében a vértanúk színét öltötte magára a brit parlament, a londoni óriáskerék, a London Eye, a Westminster-székesegyház, valamint további jelentős templomok szerte az országban. Az épületeken kívül a katolikus hívők is vörös ruhába öltöztek, és imaalkalmakat tartottak mindazokért, akiket hitük miatt üldözés ér bárhol a világon.

„A kezdeményezés segítségével tudatosíthatjuk a kormányokban a keresztényüldözés kegyetlen valóságát, ami az emberiség ellen elkövetett bűn, és azt a népirtást, amelyet napjainkban sok kereszténynek el kell viselnie” – jelentette ki David Alton, a brit parlament felsőházának tagja. A Szükséget Szenvedő Egyház szóvivője, John Pontifex hozzátette: „Vörösben kivilágítva látni ezeket az épületeket, amelyek a demokrácia jelképei, reményt ad azoknak, akik világszerte szenvednek csupán azért, mert keresztények”.

Nézze meg ezt is:

Fűtéstámogatással enyhítenek a téli gondokon

A Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász egész évben számos jótékonysági akcióval és adománnyal segíti a rászorulókat. A téli időszakban …