2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2018. 01. 31.

Témák:

– Harmonikus szinergiát képez Gyula, az egyház és a felsőoktatás – mondta a fürdővárosban Kiss-Rigó László püspök. A gyulai felsőoktatás napján tudományos előadásokkal ünnepelték azt, hogy a városban immár 25 éve létezik felsőfokú képzés, egy éve pedig a Gál Ferenc Főiskola fenntartásában lépett szintet az intézmény.

– 2010 óta nagy figyelmet fordít a kormányzat a hazai vállalkozások támogatására – hangsúlyozta Csepreghy Nándor államtitkár. A Sarkadon megtartott sajtótájékoztatón Kovács József országgyűlési képviselő a térségbe érkező források gazdaságfejlesztő hatásáról beszélt.

– “Barátom Kim Ir Szen”. Ezzel a címmel jelent meg Bod Péter és Szilágyi-Herman Erzsébet könyve, melyet a napokban mutattak be a gyulai könyvtárban. Szilágyi Erzsébet nem egyszerűen belülről látta a világ elől hermetikusan elzárt országot, hanem napi rendszerességgel másfél órán át kezelte a beteg és idősödő államalapító diktátort.

– Már folynak az előkészületi munkái  Gyula Településképi Arculati Kézikönyvének. A tervek szerint a dokumentum nyár derekára lát napvilágot, amely hiánypótló módon teremt lehetőséget a jellegzetes települési karakterjegyek és értékek meghatározására, amely nem csak a szakembereknek készül.

– Őrizetbe vették a rendőrök azt a férfit, aki a gyanú szerint tanyáján lopott haszonállatokat tartott. A férfi hentesüzletében a rendőrök és a szakhatóság szakemberei bizonytalan eredetű húsokat találtak.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 03. 22.

Témák: – Már hagyomány, hogy a víz világnapja alkalmából 2010 óta minden évben bemutatkozik az …