2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Felfüggesztett börtönt kapott a robbantással fenyegetőző gyulai férfi

A Gyulai Járásbíróság előtt K. L. vádlott ellen közveszéllyel fenyegetés bűntette és más bűncselekmény miatt indult büntetőügyben 2018. január 30. napján az alábbi jogerős ítélet született: A bíróság bűnösnek mondta ki a vádlottat közveszéllyel fenyegetés bűntettében és rongálás vétségében.

Ezért őt 1 év börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette. A bíróság rendelkezett a szabadságvesztés végrehajtásának elrendelése esetére a feltételes szabadságra bocsátás legkorábbi időpontjáról, a lefoglalt bűnjelekről valamint kötelezte a vádlottat a büntetőeljárásban felmerült több mint 84 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére. Ezen túlmenően kötelezte a vádlottat, hogy a Karácsonyi János Katolikus Gimnázium magánfél részére fizessen meg 170.050,- forintot.

Az ítéleti tényállást a bíróság a vádiratban foglaltakkal egyezően állapította meg, melyet az alábbiak szerint lehet röviden összefoglalni: A vádlott legalább 5,1 deciliter vodka elfogyasztását követően 2017. augusztus 16-án erősen ittas állapotban bemászott a gyulai Karácsonyi János Katolikus Gimnázium udvarára. Egy vascsővel betörte az udvaron álló gépkocsi szélvédőjét, bal első ablakát, és összeverte az autó motorháztetőjét. Ezt követően a vádlott betörte az egyik ablakot, majd az épületbe bejutva tíz ajtót megrugdosott. A vádlott a fenti cselekményével összesen 170.050,- forint kárt okozott az iskolának.
Ugyanebben az időben a vádlott az iskolából saját telefonján felhívta a rendőrségi segélyhívó vonalat, majd bejelentette, hogy felrobbantja az iskolát és a fél várost. A vádlott ezzel a köznyugalom megzavarására alkalmas olyan valótlan tényt állított, hogy közveszéllyel járó cselekmény bekövetkezése fenyeget. A vádlott a fenti cselekmények elkövetését beismerte – tájékoztatott Marton Erika, a törvényszék sajtószóvivője.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …