2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Az agrárium eredményeiről volt szó a vésztői gazdafórumon

Az elmúlt évek agráriumot érintő eredményeiről számoltak be a csütörtök este vésztői művelődési házban, a gazdafórum előtt megtartott sajtótájékoztatón.

Bitay Márton állami földekért felelős államtitkár kiemelte, a kormány 8 év alatt jó kapcsolatot épített ki a gazdatársadalommal, és velük közösen dolgoznak az ágazat fejlődéséért. A választókörzet országgyűlési képviselője, Kovács József elmondta, a térségben sokak megélhetését biztosítja a mezőgazdaság és élelmiszeripar. Ezért itt is fontos volt a “Földet a gazdáknak” program és az élelmiszeripari áfacsökkentés. Emellett az előző 8 év jelentős eredményeként könyveli el azt is, hogy az Európai Unióban a magyar mezőgazdaság fejlődik a leggyorsabban.

A fórumon többek között szó esett a 2020 utáni agrárpolitikáról és tájékoztatták a résztvevőket a támogatásokkal kapcsolatos aktualitásokról. Az eseménynek helyszínt biztosító Vésztő polgármestere beszámolt továbbá a város közeljövőben megvalósuló beruházásairól.

Nézze meg ezt is:

Az áldozatsegítésről egyeztettek Békéscsabán

  A békéscsabai Áldozatsegítő Központban tett látogatást és a kormányhivatalban megtartott, szakmai egyeztetésen vett részt …