2024. április 26., péntek
FONTOS

30. alkalommal rendezték meg a helyesírási verseny döntőjét Gyulán

 

Határon innen és túl több, mint 100 középiskolás vett részt az immáron 30. alkalommal megrendezett Implom József Helyesírási Verseny Kárpát-medencei döntőjén. A szabályok szerint minden megyéből négy diák nevezhetett. A megyei verseny kategóriagyőztesei kaptak meghívót, emellett a bázisiskola is delegálhatott egy versenyzőt, Budapestről pedig 3-3 nevező érkezett a fürdővárosba.

A rendezvény rangját mi sem jelzi jobban, minthogy ez az egyetlen középiskolai helyesírási verseny, mely ráadásul Kárpát-medencei merítéssel működik. Szerepe felbecsülhetetlen egyrészt az anyanyelv helyes használata, másrészt annak megőrzése érdekében.

Az eseményen elhangzott, helyesen írni olyan, mint helyesen gondolkozni, beszélni. A magyartanárok és a diákok jelentős többsége ódzkodik a helyesírástól, a bonyolult szabályok elsajátításától.

A pénteki megnyitót követően a diákok megírták a tollbamondást, ezután kitöltötték a feladatlapot. A gimnazisták között az első helyen Vas Barnabás, a szakgimnazistáknál Srágli Tímea végzett az élen, a szakközépiskolásoknál pedig Balázs Gábor bizonyult a legjobbnak. A határon túliak közül a sepsiszentgyörgyi Teleki Réka érte el a legjobb eredményt.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …