2024. április 20., szombat
FONTOS

Számos programot rendeznek Erkel halálának évfordulójához kapcsolódva

Idén júniusban lesz Erkel Ferenc halálának 125 éves évfordulója. A nevét viselő társaság szombati elnökségi ülésén a tavalyi év értékelése mellett az emléknaphoz köthető programokról is szó esett.

Erkel halálának 125 éves évfordulója alkalmából számos programot kíván tető alá hozni idén a nevét viselő szervezet, melynek elnökségi ülésén ez volt az egyik legfontosabb napirend. Emellett a társaság értékelte a tavalyi esztendőt, ahol új elnökség tagként részt vett Áchim Erzsébet gyulai születésű, Svájcban élő orgonaművész is, aki fontosnak tartja a nagy zeneszerző életművének gondozását.

A 125 éves évforduló alkalmából rendezett megemlékezésekkel Erkel egyik kortársa Beliczay Gyula vasútmérnök, zeneszerző előtt is tisztelegnek, aki bár fiatalabb volt Erkelnél, ugyanúgy 1893-ban hunyt el és az ő életében is a zene játszotta az egyik legfontosabb szerepet.

Az elnökségi ülésen szándék fogalmazódott meg arra vonatkozóan, hogy a társaság fonja szorosabbra együttműködését az Erkel Ferenc nevét viselő gyulai intézményekkel.

Nézze meg ezt is:

Évfordulót ünnepeltek a gyulai polgárőrök

  Öt éve adták át a Gyulai Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület irodáját, egyben a gyulai polgárőrök …