2024. április 20., szombat
FONTOS

Ősztől kaphatnak új lendületet a turisztikai fejlesztések Gyulán

 

Az ország egyik legjobb kiállításának nevezte az Almásy kastélyban látogatóközpontját szerda délután Guller Zoltán. A Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója a kastély kávézójában beszélt az elmúlt évek jelentős, az ágazatot érintő bővüléséről. A legfontosabb bejelentése azonban az volt, hogy szavai szerint ősztől új lendületet kaphatnak a gyulai turisztikai fejlesztések.

Gyulán a 2010-es 276 ezer vendégéjszakához képest 2017-ben már 536 ezerre emelkedett ez az adat. A fürdővárosban érdemes ebbe az ágazatba fektetni: emelte ki Görgényi Ernő, a fürdőváros polgármestere.

Fontos nap ez a gyulai és a Békés megyei turizmus szempontjából – hangsúlyozta Kovács József, a térség országgyűlési képviselője.

A sajtótájékoztatón elhangzott, az elmúlt 8 évben Magyarországon az európai átlagot meghaladó módon bővült a turizmus, 2010 és 2017 között a vendégéjszakák száma hazánkban 51 százalékos emelkedést produkált. A szálláshelyek bevétele ezt jóval meghaladó módon, 115 százalékkal emelkedett. Békés megye, azon belül is Gyula a magyar átlagot is felülmúlta az említett időszakban. A vendégéjszakák száma a megyében 59, Gyulán 77,4 százalékkal nőtt.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …