2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Testületi ülés: öt napirendet tárgyaltak Gyulán

Öt témában tartottak rendkívüli testületi ülést csütörtök reggel, a városháza dísztermében. Először a szavazatszámláló bizottságok tagjait és póttagjait választotta meg a grémium az április 8-i országgyűlési képviselő választáshoz. A 30 gyulai szavazókörbe a szavazatszámláló bizottságok három tagját és szükséges számú póttagokat szavazták meg.

A második napirendi pont témája a “Zöldkereszt” ingatlanán kerítés, fedett gépkocsi beálló és akadálymentes rámpa építése volt. A városi képviselő-testület az általa benyújtott, és támogatásban részesített pályázat megvalósításához közel 16 millió forint pályázaton kívüli önerőt biztosít a 2018-as költségvetés tartalékkerete terhére.

A harmadik napirendi pont a Helyi Építési Szabályzat módosítása volt. A testület elfogadta az Almássy Kálmánné téren a hamarosan megnyíló kézműves sörfőzde és vendéglátóhely kismértékű módosítását, valamint a Kossuth téren álló Szupermarket bővítését. Az eladóteret keleti irányba, a tömblakások felé kívánja bővíteni a tulajdonos.

A negyedik napirendi pontban a Béke sugárúti körforgalom kialakítása érdekében indított HÉSZ módosítás volt. Mint ismert, a Béke sugárút – Árpád utca – Eötvös utca csomópontjában tapasztalható forgalomtechnikai problémák megoldása érdekében körforgalmat alakítanak ki.

Az egyebek napirendi pontban Bod Tamás képviselő felvilágosítást kért a hóeltakarítási munkálatokkal kapcsolatban a Közüzemi Kft vezetésétől.

Nézőink ma este, az Évgyűrűk után a teljes testületi ülést megnézhetik.

Nézze meg ezt is:

Egészségszervezők számára rendezett versenyt a GFE

A dél-alföldi régió legjobb egészségszervezőjét keresték azon a versenyen, melynek eredményhirdetését kedd délután tartották a …