2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Egészségügyi mintaprogram indul Gyulán

Gyulán indul az a több éves, egészségügyi program, melyről kedden, a városházában megtartott sajtótájékoztatón számoltak be. A “Közös érték az egészség” nevű projekt célja az, hogy felhívják az emberek figyelmét az egészségügyi szűrések fontosságára. A kezdeményezést – melyben több szereplő vesz részt – a Kormányhivatal koordinálja.

A sajtótájékoztatón elhangzott, több ok szólt amellett, hogy Gyulán induljon a program, melyet később járási, majd pedig megyei szintre is ki szeretnének terjeszteni. Ezek közül az egyik az, hogy a fürdőváros az elmúlt években is élen járt az egészségügy területén.

Kovács József országgyűlési képviselő hangsúlyozta, a program illeszkedik az elmúlt évek egészségpolitikájába, melynek célja a demográfia trendek megfordítása.
A programban a Békés Megyei Központi Kórház is nagy szerepet vállal. Becsei László főigazgató-főorvos elmondta, a szemléletformálás azért is fontos, mivel az egészségügynek önmagában csupán 15-20% szerepe van az egészség megtartásában.

A sajtótájékoztatón Sárosi Tamás megyei tisztifőorvos beszámolt arról, hogy előzetes felmérést végeztek a megye településeinek egészségügyi ellátásáról. Kiderült, nincs mindenhol felkészült szakember-gárda a program végrehajtásához, ezért a következő évek feladata ennek a megváltoztatása is.

Nézze meg ezt is:

Az áldozatsegítésről egyeztettek Békéscsabán

  A békéscsabai Áldozatsegítő Központban tett látogatást és a kormányhivatalban megtartott, szakmai egyeztetésen vett részt …