2024. április 20., szombat
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2018. 03. 20.

Témák:

– Új korszak kezdődhet a megyei felzárkóztatás politikában – hangzott el egy keddi, békéscsabai konferencián. A megyei önkormányzat koordinációjával egy hazai szinten példaértékű programot indítanak útjára.

– Őrizzük meg az elért eredményeket – hangsúlyozta Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár a hétfő esti, zsadányi lakossági fórumon. A politikus azt mondta, az elmúlt időszak munkájának köszönhetően a nehezebb sorsú térségekben is tapasztalható fejlődés.

– A korábbi mélypont után az utóbbi években egyre inkább fölfelé ível a galamb- és baromfitenyésztés – ennek ékes bizonyítékául kimondottan sok résztvevővel rendezték meg Gyulán hagyományos, tavaszi börzét. A rendezvényen a gyulaiak mellett elsősorban a környező településekről vettek részt, de akadtak látogatók a szomszédos megyékből is.

– Szexuális zavarok egy kapcsolatban – a ‘Nem vagy egyedül!’ című műsorban Szicsek Margit pszichológus az e témában felmerülő problémák mellett kitér a testi higiéniára és arra, hogy hányan nem találnak örömöt a szexualitásban.

– A könnyűzene történetét mutatta be iskolásoknak Bordás József dobos a Gyulai Várszínház kamaratermében. A Magyar Jazz Szövetség elnökségi tagja az előadás során kísérőzenészekkel és táncosokkal illusztrálta a blues, jazz, rock és egyéb stílusok kialakulását és fejlődését.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 16.

Témák: – Az utolsó gyulai Auschwitz-túlélő fia, Diósi Lajos beszélt többek között a helyi zsidóság …