2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Nagy dobásnak ígérkezik a gyulai Kézműves sörfesztivál

Közép-európai szempontból is jelentős rendezvény lehet az első gyulai Kézműves Sörfesztivál versenye – jelentette ki a kedd délelőtti, városházi sajtótájékoztatón Fabulya Attila versenykoordinátor.

A június második hétvégéjére eső programon ugyanis nemcsak a szórakoztatásé lesz a főszerep, hanem a hazai sörkultúra szempontjából is mérföldkőnek tekinthető majd a rendezvény, melyre a szerényebb várakozások szerint is százas nagyságrendű mintát várnak a környező országok mellett Magyarországról is.

A sörfesztivál ugyan nem a hasonló békéscsabai rendezvény folytatása, de az azt szervező csapat már a fürdővárosi pálinkafesztiválon is bizonyított, így várhatóan a Gyulán hagyományteremtő szándékú esemény is rászolgál az előzetes várakozásokra.

A helyi gazdaság és a turizmus számára fontos ez a rendezvény – derült ki a programot támogató város polgármesterének, Görgényi Ernőnek a szavaiból.

Az első gyulai Kézműves Sörfesztivált június 7. és 10. között rendezik. Legfontosabb célja a kisüzemi és kézműves sörök népszerűsítése lesz, ugyanakkor mind a négy nap neves fellépők szórakoztatják majd a közönséget.

Az eseménnyel kapcsolatban itt lehet tájékozódni.

Nézze meg ezt is:

Idén is Törökzugban kezdődött meg a városi virágosztás

  A meghirdetett időpont előtti órában is már nagy volt az érdeklődés a városi virágosztás …